Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Δράσεις του συλλόγουΚοινωνική Αλληλεγγύη

Δομή αλληλεγγύης “Το Γιουσουρούμ” – Έναρξη λειτουργίας.

Δομή αλληλεγγύης “Το Γιουσουρούμ” – Έναρξη λειτουργίας.

Δημιουργία δομή αλληλεγγύης.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δημιουργία της πρώτης σταθερής δομής του συλλόγου μας στην κοινότητα Ερεσού.

Πρόκειται για “Το Γιουσουρούμ” που θα είναι ένα παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων και άλλων αντικειμένων. Στεγάζεται στο πρώην Primitive και θα λειτουργεί με συγκεκριμένο ωράριο.

Ακολουθήστε την παρακάτω σελίδα για να διαβάσετε το κειμενάκι γνωριμίας της δομής. Από εκεί θα παθαίνετε τα πάντα που σχετίζονται με το εγχείρημα αυτό. Η αλληλεγγύη η δύναμη μας!

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100088668631285

Παρακάτω το κείμενο γνωριμίας της δομής:

Δομή αλληλεγγύης «Το Γιουσουρούμ».

Τι είναι:

Το Γιουσουρούμ είναι ένα παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων και άλλων αντικειμένων. Ξεκίνησε να λειτουργεί δοκιμαστικά το καλοκαίρι του 2021 στο πρώην Primitive. Επειδή η ανταπόκριση ήταν αρκετά θετική στην κοινότητα αποφασίσαμε να το οργανώσουμε ως σταθερή δομή αλληλεγγύης στην Ερεσό. Στο Γιουσουρούμ θα βρεις τα πάντα, και μπορείς να πάρεις ότι θέλεις έναντι ενός συμβολικού ποσού. Επίσης μπορείς να φέρεις στο Γιουσουρούμ ρούχα ή αντικείμενα που εσύ δεν χρειάζεσαι. Τα χρήματα που μαζεύουμε από την δομή πάνε πρώτα στο ενοίκιο της. Αν είναι παραπάνω πηγαίνουν στην Πρωτοβουλία Ερεσού. Για να καλύψουν ανάγκες όπως ο νομικός αγώνας για την παραλία Ερεσού. Αλλά και για δράσεις και εκδηλώσεις που αυτός παράγει.

Ποιοι είμαστε:

Είμαστε μέλη του Περιβαλλοντικού Κοινωνικού Συλλόγου Πρωτοβουλία Ερεσού. Άνθρωποι από το αυτοοργανωμένο μπλόκο Αφεντέλι. Το οποίο και στήθηκε τον χειμώνα του 21-22 προστατεύοντας την παραλία μας. Στο δρόμο με καθημερινή, και για 4 σερί μήνες παρουσία. Το παζάρι λειτουργεί με διαχειριστική ομάδα που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις της δομής. Όπως τον καθαρισμό, το στήσιμο, τις ώρες λειτουργίας του.

Τι επιθυμούμε:

Σε αυτούς του δύσκολους καιρούς, με την εδώ και 14 χρόνια οικονομική κρίση, με την πανδημία και πιο πρόσφατα με την αβάσταχτη ακρίβεια, πολλοί έχουνε στριμωχτεί οικονομικά. Σίγουρα υπάρχουν και συνάνθρωποι μας που την βγάζουν ακόμη πιο δύσκολα. Η δομή αυτή λοιπόν, το Γιουσουρούμ, επιθυμεί να αποτελέσει άλλο ένα βήμα ως προς την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινότητα μας. Επίσης επιθυμούμε να αποτελέσει άλλο ένα σημείο συνάντησης μεταξύ των ανθρώπων, γνωριμίας και σύσφιξης των σχέσεων μας μακριά από την απομόνωση της ιδιώτευσης και του ατομικισμού. Επιθυμούμε μία Ερεσό δυναμική, αλληλέγγυα και μάχιμη για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους της και την περιοχή μας.

Η αλληλεγγύη η δύναμη μας!

Η διαχειριστική ομάδα του Γιουσουρούμ.

Share this post