Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Δράσεις του συλλόγουΕκδηλώσεις του συλλόγουΚοινωνική Αλληλεγγύη

Ενημέρωση για το 2ήμερο δημιουργίας και αλληλεγγύης.

Ενημέρωση για το 2ήμερο δημιουργίας και αλληλεγγύης.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έλαβε χώρα το 2ήμερο δημιουργίας και αλληλεγγύης από τον σύλλογο μας. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Το 2ήμερο επισκέφτηκαν Ερεσιώτες, φίλοι και μέλη της πρωτοβουλίας και του αγώνα υπεράσπισης της παραλίας. Αλλά και πολλοί άνθρωποι από την Μυτιλήνη, το Πλωμάρι, την Άντισσα και άλλα χωριά.

Έγιναν συζητήσεις για την περμακουλτούρα, την τεχνική της κομποστοποίησης καθώς και για την ρύπανση από το πλαστικό:

Παράλληλα υλοποιήθηκαν διάφορα work shops για μικρούς και μεγάλους, όπως και σεμινάρια TAI CHI. Καθ’ όλη την διάρκεια του 2ημέρου υπήρχε παζάρι ρούχων και άλλων χειροποίητων ή μη αντικειμένων το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστούμε τον κόσμο που έφερε πράγματα και ενίσχυσε την προσπάθεια μας. :

Στα πλαίσια του 2ημέρου μας και προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο σύλλογος μας υλοποίησε την πρώτη του δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινότητα μας, μοιράζοντας είδη πρώτης ανάγκης στην Εστία καλών γηρατειών ο “Φάρος της Ερεσού” όπως και σε σπίτια συγχωριανών μας:

Στο 2ήμερο δεν θα μπορούσε να λείψει και η μουσική. Διάφορα τοπικά σχήματα έπαιξαν σε αυτό, τα οποία και ευχαριστούμε επίσης για την ανταπόκριση:

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post