Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Δράσεις του συλλόγου

Συλλογικοί καθαρισμοί παραλίας Ερεσού

Συλλογικοί καθαρισμοί παραλίας Ερεσού

Πριν από 1.5 μήνα ο σύλλογος μας δημοσιοποίησε τις θέσεις του για την καλύτερη χρήση της παραλίας Ερεσού. Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση όπου και αυτές παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του Φορέα, σε μία προσπάθεια Πρωτοβουλία – Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού – Τοπικό Συμβούλιο Ερεσού να δράσουμε από κοινού σε κάποια βασικά τουλάχιστον ζητήματα που επείγουν.

Στις θέσεις μας για την καλύτερη χρήση της παραλίας μεταξύ άλλων δεσμευτήκαμε υπεύθυνα να υλοποιούμε καθαρισμούς παραλίας μία φορά την βδομάδα για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο. Ενημερώνουμε λοιπόν την τοπική κοινωνία ότι οι καθαρισμοί θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα στις 9.30. Σημείο συνάντησης ο χώρος πίσω από την καντίνα χελώνα.

Τα αναγκαία για τους καθαρισμούς θα τα παρέχει ο σύλλογος μας. Κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους, φίλους και λάτρεις της Ερεσού και της μοναδικής μας παραλίας να συμμετέχουν ενεργά στους καθαρισμούς. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και επείγουν αλλά οι αρμόδιοι αδιαφορούν.

Εκεί ακριβώς είναι που έρχεται η αυτοοργάνωση να δείξει ότι σε κάποια πράγματα, σίγουρα μπορούμε και μόνοι μας. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να καλύψουμε το κενό της ανυπαρξίας του Δήμου αναλαμβάνοντας την καθαριότητα της παραλίας. Το ακριβώς αντίθετο, κάθε δικός μας καθαρισμός βοηθάει την κοινότητα, αναδεικνύοντας παράλληλα πόσο λίγοι είναι και το πόσο τόπο πιάνουν τα ανταποδοτικά της κοινότητας.

Τα λέμε αυτή την Δευτέρα 6 Ιούνη στις 9.30 λοιπόν!

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post