Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Εκδηλώσεις του συλλόγου

Εκδήλωση με καθηγητές για την παραλία Ερεσού.

Εκδήλωση με καθηγητές για την παραλία Ερεσού.

Σήμερα στο Δημοτικό σχολείο Ερεσού πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα της πρωτοβουλίας με τίτλο “Η παραλία της Ερεσού – περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις”, και με επίτιμους καλεσμένους καθηγητές και καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και περιβαλλοντολόγο από την Λέσβο. Συγκεκριμένα τον κο Αντώνη Βελεγράκη καθηγητή θαλάσσιας Γεωλογίας, τον κο Μιχάλη Μπάκα Περιβαλλοντολόγο, τον κο Νίκο Μπελαβίλα καθηγητή Πολεοδομίας, την κα Κρίστη Πετροπούλου αν. καθηγήτρια Αστικής Γεωγραφίας και τον κο Ιωάννη Σπιλάνη καθηγητή Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και Νησιωτικής Ανάπτυξης.

Οι τοποθετήσεις και των 5 ήταν πλούσιες σε δεδομένα και πληροφορίες και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την παραλία Ερεσού από το πρίσμα των επιστημόνων. Ευχαριστούμε θερμά και τους ομιλητές, αλλά και τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα με την παρουσία του. Ευχαριστούμε και τους ανθρώπους που ταξίδεψαν από την Μυτιλήνη ή άλλα χωριά, για να είναι παρών στην εκδήλωση αυτή. Προσπάθεια μας είναι μεταξύ άλλων, αυτή η εκδήλωση να είναι η απαρχή μιας δημιουργίας ομάδας επιστημόνων που θα δώσει τα φώτα της και την ενέργεια της, κάνοντας ακόμη πιο πλούσιο και πολύμορφο τον αγώνα υπεράσπισης της παραλίας, αλλά και που θα αποτελέσει επίσης μία επιστημονική ομάδα και για άλλα ζητήματα της κοινότητας, δυναμώνοντας την και με αυτό τον τρόπο.

Ούτε σκέψη για τσιμέντα πάνω στην παραλία μας – Καμία παρέμβαση από τον δρόμο και κάτω.

Ούτε βήμα πίσω!

Πρωτοβουλία υπεράσπισης παραλίας Ερεσού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και παρακάτω:

Share this post