Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Εκδηλώσεις του συλλόγου

Ενημερωτική Εκδήλωση στην Ερεσό

Ενημερωτική Εκδήλωση στην Ερεσό

Την Κυριακή 10 Απρίλη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Ερεσού με θέμα ” όλη η αλήθεια για το Αφεντέλι” με την συμμετοχή 70 περίπου ατόμων. Αναλύθηκε όλη η στάση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου και της ΥΔΟΜ στο ζήτημα, όλες οι υπεκφυγές, τα ψέματα, η ανυπαρξία δράσεων του δήμου που να εμποδίζουν την ιδιώτη. Έγινε ενημέρωση των νομικών ενεργειών που έγιναν από την πρωτοβουλία ήδη καθώς και αυτών που θα ακολουθήσουν. Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση για την απαράδεκτη προσπάθεια μεμονωμένων ατόμων να επαναφέρουν το θεματικό πάρκο στο Αφεντέλι την ώρα που σύσσωμη η κοινότητα της Ερεσού το έχει ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Ποιο το κέρδος όσων επιμένουν εκεί άραγε; Τέλος εξηγήθηκε το γιατί η αγορά από το Δήμο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τεράστιο σκάνδαλο αν γίνει τώρα. Η απαλλοτρίωση από την άλλη μπορεί να αποτελέσει λύση όταν όλα τα νομικά εργαλεία θα έχουν εξαντληθεί πριν την επαναχάραξη και το χωρικό σχέδιο, και πάντα στην βάση να μην γίνει τίποτα πάνω στην παραλία. Αμέσως μετά έγιναν τοποθετήσεις πολιτών.

Στην εκδήλωση είχαν καλεστεί το τοπικό συμβούλιο Ερεσού και οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν από την Ερεσό, για την Ερεσό. Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της κοινότητας και η κα Καρακούση από το τοπικό, ενώ επίσης παρών ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κόβρας και Πανταχός. Οι υπόλοιποι έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Ούτε σκέψη για τσιμέντα πάνω στην παραλία μας – Καμία παρέμβαση από τον δρόμο και κάτω.

Ούτε βήμα πίσω!

Πρωτοβουλία υπεράσπισης παραλίας Ερεσού.

Share this post