Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Ενέργειες για το ζήτημα Αφεντέλι

Σχόλιο για άρθρο σε τοπικό μέσο που ακολουθεί.

Σχόλιο για άρθρο σε τοπικό μέσο που ακολουθεί.

Σήμερα ανέβηκε άρθρο στο παρακάτω τοπικό μέσο σε σχέση με την προσπάθεια επαναχάραξης των γραμμών Αιγιαλού και Παραλίας στο Αφεντέλι.

Το link για το άρθρο: https://www.stonisi.gr/post/40348/aktomhxanikh-meleth-gia-thn-yposthriksh-ths-epanaxarakshs-ths-paralias-sto-afenteli?fbclid=IwAR3TVeJyzOg2zxYLm604e8fxEQwi0RQcT_7RkA12iPLFvhF2n64LSsyz4cs#.YqSQB6W3Nv8.facebook

Ο Σύλλογος μας “Πρωτοβουλία Ερεσού” είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Οικονομικης Επιτροπής του Δ. Δ. Λ.

Δύο παρατηρήσεις στο αρθρο:

α)Η απόφαση της δημιουργίας νέου φακέλου με τις απαραίτητες μελέτες και την σχετική νομική εισήγηση για την Επαναχαραξη του Αιγιαλού είναι ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. του Δ. Δ. Λέσβου. (25/2/2022).

β)Υστερα από συνεχή επικοινωνία και πίεση του Συλλόγου μας (προσφορά του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 15/4/22) μόλις εχθές το πρωί 10/6/22 είχαμε απευθείας ενημέρωση πως βρέθηκε το πρώτο τμήμα των αμοιβών για τις μελέτες (25.000 €).

Η “Πρωτοβουλία Ερεσού” θα κάνει ανακοίνωση – ενημέρωση μετά την επίσημη έγκριση του ποσού απο το Δ. Σ. του Δ. Δ. Λ. για την ανάθεση i) στην Πανεπιστημιακη Ομάδα για το Τεχνικό – Επιστημονικό τμήμα και ii) στον νομικό Α. Σηφάκη. Θα ακολουθήσει η διαδικασία των Συμβάσεων των δύο μερών.

Ελπίζουμε πως οι ταχύτητες της διαδικασίας από δω και πέρα, δε θα είναι το ίδιο εξαντλητικά αργές με την πρώτη φάση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΕΡΕΣΟΎ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Share this post