Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Δράσεις του συλλόγουΘέσεις και κείμενα του συλλόγου.Περιβαλλοντικά Ζητήματα

Για την φωτιά στο ανάχωμα του Ψαροποταμού.

Για την φωτιά στο ανάχωμα του Ψαροποταμού.

Σήμερα στις 12.00 περίπου ξέσπασε φωτιά στο ανάχωμα του Ψαροποταμού, 200 μέτρα πάνω από το γεφύρι με τις χελώνες. Χάρις την άμεση αντίδραση συγχωριανού μας εθελοντή πυροσβέστη, η κατάσβεση της υλοποιήθηκε από κοινού με την βοήθεια μέλους του συλλόγου μας. Μεγάλο όχημα της πυροσβεστικής από την Καλλονή ήρθε 1 ώρα μετά, πράγμα λογικό λόγω απόστασης. Η φωτιά είχε πάρει και στις δύο μεριές του δρόμου, πράγμα που δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο. Έκαψε περίπου 100 μέτρα από την πλευρά του υδροβιότοπου και άλλα 150 μέτρα από την πλευρά των χωραφιών.

Θα θέλαμε εδώ να υπενθυμίσουμε σε όλους όσους βάζουν φωτιές ότι ο Ψαροποταμός βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς προστασίας. Εμπρησμοί στο ανάχωμα φέρουν μεγάλες ποινικές κυρώσεις.

Από την άλλη δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τις ανάγκες που έχει η Ερεσός ως μέγεθος για πυροσβεστική στήριξη. Στο σύλλογο μας θα συζητήσουμε για το ζήτημα με αφορμή αυτή την πυρκαγιά, και ίσως κάποια άτομα από τον σύλλογο μας μπουν στην διαδικασία να γίνουν εθελοντές πυροσβέστες ενισχύοντας έτσι το δυναμικό της κοινότητας μας.

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post