Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Θέσεις και κείμενα του συλλόγου.Κοινωνική Αλληλεγγύη

Πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας. Η θέση της Πρωτοβουλίας Ερεσού.

Πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας. Η θέση της Πρωτοβουλίας Ερεσού.

Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα, ξεκίνησαν και οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας. Εδώ και 2 βδομάδες πετιούνται άνθρωποι έξω από τα σπίτια τους. Από εξώσεις κλητήρων με την βοήθεια της αστυνομίας. Από την άλλη σε πολλές περιπτώσεις οι γειτονιές οργανώνονται. Τις αποτρέπουν. Υπερασπίζουν τους συνανθρώπους τους.

Στην Λέσβο έχουμε ήδη 2 τουλάχιστον περιπτώσεις, μία στην Αγία Παρασκευή και μία στην Μυτιλήνη. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει αντίστοιχο ζήτημα σε συγχωριανό μας. Παρακαλούμε αν κάτι τέτοιο συμβαίνει να μας ενημερώσει αμέσως.

Ως Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος Πρωτοβουλία Ερεσού δηλώνουμε δημόσια και προς πάσα κατεύθυνση ότι αν υπάρξει περιστατικό πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας ανθρώπου στην Ερεσό, την Σκάλα Ερεσού ή στον Κάμπο, θα παρέμβουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα τον αποτρέψουμε.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Η αλληλεγγύη η δύναμη μας.

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

ΥΓ Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. Κάποιοι από εμάς αλλά και πολλοί φίλοι μας είχαν πάρει αυτό το τρένο που 23 χρόνια σερί λειτουργεί χωρίς τα θεμελιώδη. Η οργή είναι το μόνο συναίσθημα που κυριαρχεί. Σε εμάς όπως και σε όλη την χώρα. Μέλη μας συμμετείχαν στις πορείες και της Μυτιλήνης αλλά και της Αθήνας.

Share this post