Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Για φράγμα ΕρεσούΕκδηλώσεις του συλλόγουΠεριβαλλοντικά Ζητήματα

Ενημέρωση από την Εκδήλωση για υβριδικό.

Ενημέρωση από την Εκδήλωση για υβριδικό.

Σήμερα υλοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τις επιπτώσεις του υβριδικού σταθμού στο φράγμα Ερεσού. Από την Κίνηση για ελεύθερα βουνά στην Λέσβο, από τον Αγροτικό Σύλλογο Ερεσού, από την Πρωτοβουλία Ερεσού και από τον Σύλλογο Θεόφραστο.

Η συμμετοχή του κόσμου άγγιξε τα 90-100 άτομα. Για ένα τόσο σημαντικό θέμα ωστόσο θα έπρεπε να μην πέφτει καρφίτσα αν σκεφτούμε ότι εταιρίες μας παίρνουν τα βουνά και το νερό του κάμπου μας.

Έγιναν τοποθετήσεις των συλλόγων και της κίνησης παρουσιάζοντας το έργο και τις επιπτώσεις του και αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση συλλογικά.

Από την εκδήλωση μαζεύτηκαν αρκετές υπογραφές κατοίκων, ενώ έγινε προτροπή στον κόσμο της Ερεσού να μπει στην διαβούλευση και να πάρει θέση εναντίων του έργου. Η διαβούλευση λήγει στις 5 Ιούνη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι υπεύθυνες υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά σε αυτήν. Το Τοπικό Συμβούλιο Ερεσού έχει ήδη πάρει απόφαση εναντίων του υβριδικού. Τέλος περιμένουμε να δούμε αν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα συμμετάσχει στην διαβούλευση ενάντια στο έργο. Όπως δεσμεύτηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος καθώς πληροφορηθήκαμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει καν Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα και από την νομική διαδικασία πιστεύουμε ότι την τελευταία λέξη θα την πει η δυναμική της οργάνωσης στην βάση των ίδιων των κατοίκων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα χτίσουμε βήμα βήμα έναν νέο αγώνα υπεράσπισης του περιβάλλοντος , και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post