Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Δράσεις του συλλόγου

Ενημέρωση για τον συλλογικό καθαρισμό.

Ενημέρωση για τον συλλογικό καθαρισμό.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο συλλογικός καθαρισμός του μονοπατιού δίπλα από τον Άγιο Ανδρέα. Κόψιμο των χόρτων, κλάδεμα, και μάζεμα πλαστικών και άλλων σκουπιδιών.

Στην δράση συμμετείχαν 10 άτομα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Κλεάνθη και τον Γιώργο για την συμβολή τους με χορτοκοπτικά.

Ο σύλλογος μας θα ασκεί την κριτική που αξίζει στο Δήμο Δυτικής Λέσβου όταν αμελεί την Ερεσό και τους κατοίκους της, όμως δεν θα το κάνει στείρα.

Όπου μπορούμε την ίδια στιγμή θα κάνουμε προτάσεις, θα παρεμβαίνουμε στην κοινότητα και, είτε με την αλληλεγγύη είτε με την αυτοοργάνωση, θα δίνουμε λύση στο βαθμό που μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας.

Υπόψιν δεν καλύπτουμε το κενό του Δήμου και των ανταποδοτικών που θα έπρεπε να επιστρέφουν πίσω με έργο, αλλά αντίθετα το αναδυκνείουμε πολύμορφα και ταυτόχρονα δείχνουμε την δύναμη της αυτοοργάνωσης.

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος.

ΥΓ Έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος του τοπικού για την ντάνα με τα κλαδιά τα οποία θα συλλεχθούν την Τρίτη.

Share this post