Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Ενέργειες για το ζήτημα Αφεντέλι

Εξώδικο στον Ταξιάρχη Βέρρο για την καθυστέρηση στην επαναχάραξη στο Αφεντέλι.

Εξώδικο στον Ταξιάρχη Βέρρο για την καθυστέρηση στην επαναχάραξη στο Αφεντέλι.

Χτες Τρίτη ο σύλλογος μας έστειλε εξώδικο προς τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο. Το εξώδικο αφορά τις εδώ και 2,5 χρόνια καθυστερήσεις του Δήμου στην διαδικασία της επαναχάραξης των γραμμών Αιγιαλού και Παραλία στο Αφεντέλι. Ιδιαίτερα την εδώ και 5 μήνες καθυστέρηση της δημιουργίας νέου τοπογραφικού το οποίο να βασίζεται στα νέα δεδομένα της Ακτομηχανικής μελέτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που ο Δήμος έχει στα χέρια του από τα μέσα Νοέμβρη του 2023.

Το εξώδικο αυτό θα κοινοποιηθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λέσβου, στον Υπουργό Εσωτερικών και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Τέλος ζητάμε να συσχετιστεί το εξώδικο αυτό με την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που έχει γίνει από τον αγώνα υπεράσπισης της παραλίας σχετικά με την διερεύνηση ευθυνών προσώπων.

ΟΧΙ άλλες καθυστερήσεις στο νέο τοπογραφικό και σε ένα ολοκληρωμένο και επιστημονικώς τεκμηριωμένο αίτημα επαναχάραξης.

Ούτε βήμα πίσω!

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post