Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Ενέργειες για το ζήτημα Αφεντέλι

Μηνυτήρια αναφορά για τις ευθύνες στην υπόθεση Αφεντέλι.

Μηνυτήρια αναφορά για τις ευθύνες στην υπόθεση Αφεντέλι.

Ου μπλέξεις με την Πρωτοβουλία

Πώς μπορεί μια έκταση 11.570,40 τ.μ. να γίνεται 13.264,34 τ.μ. χωρίς αντίτιμο και προηγούμενους τίτλους; Πώς μπορεί μια έκταση που αναγνωρίζεται τελεσίδικα και αμετάκλητα ως τμήμα αιγιαλού και παραλίας να χαρακτηρίζεται ως οικόπεδο; Πώς γίνεται ο επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου, που θέλει η παραλία της Ερεσού να μείνει αδόμητη να είναι και ο αρχιτέκτονας της οικοδομικής άδειας της «επενδύτριας»; Πώς γίνεται η γνωμοδότηση του δικηγόρου του δήμου να αναφέρει ότι η προέγκριση της οικοδομικής άδειας πρέπει να ανακληθεί αλλά οι υπάλληλοι του δήμου να προχωρούν στη χορήγηση της προέγκρισης και ούτε γάτα, ούτε ζημιά; Πώς γίνεται οι υπάλληλοι της Υ.ΔΟΜ. του δήμου Δυτικής Λέσβου να αρνούνται προκλητικά να σεβαστούν τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων; Πώς γίνεται για τον δήμαρχο και τη σύζυγό του, δεσμευτικές νομικές διατάξεις να είναι ευχολόγια και κατευθύνσεις αλλά το Συμβούλιο Επικρατείας να βγάζει αποφάσεις βάσει αυτών; Πώς γίνεται από τη μια ο δήμαρχος να δηλώνει ότι η παραλία της Ερεσού θα μείνει αδόμητη και από την άλλη οι υπηρεσίες του να εκδίδουν οικοδομικές άδειες για την παραλία;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θέτει η Πρωτοβουλία Ερεσού στη μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ζητώντας επιτακτικά τη διερεύνησή τους από τη Δικαιοσύνη αλλά και την απόδοση ευθυνών σε όλα τα υπεύθυνα πρόσωπα, που με τις συμπεριφορές τους, νομίζουν ότι κινούνται υπεράνω του νόμου και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ερεσού.

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι λέει ο σοφός λαός, εμείς βέβαια δεν νιώθουμε τόσο υπερήφανοι, που χρειάζεται να καταφεύγουμε στη Δικαιοσύνη για τα αυτονόητα, που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, από όσους βρίσκονται στις υπεύθυνες θέσεις.

Για όσους έχουν λύσεις αλλά ή τις κρατάνε για τον εαυτό ή την παρέα τους ή τις κοσκινίζουν ακόμη, να τους ενημερώσουμε, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να μας τις πουν ή αν δεν μπορούν, έχουμε εμείς ήδη έτοιμες να τους προσφέρουμε, όπως κάναμε ανιδιοτελώς όλο το προηγούμενο διάστημα.

Υ.Γ. Σας ευχαριστούμε για τη μοναδική εμπειρία να ξεχειμωνιάσουμε στην παραλία, για να αποτρέψουμε τις μπουλντόζες της «επενδύτριας», όπως και καταφέραμε, ενώ εσείς θα έπρεπε να κάνετε τα αυτονόητα. Αν νομίζετε, ότι πτοηθήκαμε, όπως βλέπετε, αυταπατάσθε οικτρά. Πιο ατσαλωμένοι ποτέ, η εμπειρία αυτή μας έκανε να αγαπήσουμε περισσότερο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Υ.Γ. 2 Έχει και άλλα όπλα η φαρέτρα… Ου μπλέξεις με την Πρωτοβουλία.

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post