Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Ενέργειες για το ζήτημα Αφεντέλι

Το Δημόσιο πήρε θέση Υπέρ μας στην Αγωγή.

Το Δημόσιο πήρε θέση Υπέρ μας στην Αγωγή.

Παράνομη και με την βούλα του Δημοσίου!

Εδώ και ένα χρόνο έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα να υπερασπιστούμε τον τόπο που αγαπάμε. Και το κάνουμε κάθε μέρα, βήμα βήμα, με επιμονή, πίστη, αγάπη, αγωνία και κυρίως με ανιδιοτέλεια. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα γνωρίσαμε απαξίωση από μερικούς, ειρωνεία και πολλές ανυπόστατες μπούρδες.

Επί ένα χρόνο η Ιδιώτης που θέλει να καταστρέψει την παραλία Ερεσού δηλώνει ότι είναι νόμιμη. Στην ίδια ακριβώς γραμμή κινούνται άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά. Από τις υπαλλήλους της ΥΔΟΜ που εξέδωσαν την προέγκριση μέχρι και την οικοδομική άδεια. Από το Δήμαρχο που δηλώνει ένα χρόνο τώρα ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί η κυρία είναι “νόμιμη”. Μέχρι και τον mr “Πως την λένε την κυρία;” βουλευτή του νησιού. Δυστυχώς στην παγίδα να αναπαράγουν αυτή την πιπίλα περί νομιμότητας έπεσαν και κάποιοι, πολλοί λίγοι η αλήθεια, άνθρωποι που σχετίζονται με την Ερεσό.

Είναι όμως τελικά νόμιμη;

Εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι. Πλέον όμως δεν είμαστε οι μόνοι που το λέμε. Ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία ότι το Δημόσιο πήρε θέση στην αγωγή που έχει καταθέσει ο σύλλογος μας όπου και αμφισβητεί το τίτλο ιδιοκτησίας. Και πήρε θέση ΥΠΕΡ της Πρωτοβουλίας Ερεσού δηλώνοντας ότι το διορθωτικό συμβόλαιο του 14′ όπου εμφανίζει 13.5 στρέμματα και όχι 11.5 είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Ποιος είναι λοιπόν με την λάθος πλευρά της ιστορίας; Ποιος σιγοντάρει είτε από συμφέρον, είτε από βλακεία την καταστροφή της Ερεσού;

Προχωράμε σταθερά στην υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινότητας μας.

Ούτε σκέψη για τσιμέντα πάνω στην παραλία μας – Καμία παρέμβαση από τον δρόμο και κάτω.

Ούτε βήμα πίσω!

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post