Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Δράσεις του συλλόγου

Αίτημα συντήρησης μονοπατιού στην Βίγλα.

Αίτημα συντήρησης μονοπατιού στην Βίγλα.

Ενημερώνουμε την τοπική κοινότητα μας ότι από τον σύλλογο Πρωτοβουλία Ερεσού έγινε προσπάθεια να συντηρήσουμε τα μονοπάτια της Βίγλας. Η προσπάθεια όμως βάση της απάντησης της αρχαιολογίας δεν μπορεί να συνεχίσει παρόλο που υπάρχουν τα άτομα και η διάθεση.

Συγκεκριμένα στις 3/5/22 στάλθηκε από τον σύλλογο μας το παρακάτω mail προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου:

Καλησπέρα 
Σας στέλνουμε για ζητήσουμε την άδεια σας για την συντήρηση μονοπατιού στην Βίγλα της Σκάλας Ερεσού. Συγκεκριμένα για το μονοπάτι που ξεκινάει από το Λιμάνι της Σκάλας Ερεσού, συνεχίζει στους 2 πύργους της αρχαίας ακρόπολης, περνάει πάνω στην Βίγλα και καταλήγει στον οικισμό της Σκάλας. 
Ο σύλλογος μας και τα μέλη του είναι σε θέση να δώσουν ενέργεια για αυτό τον σκοπό. Μέλη του θα φροντίσουν για το ξεχορτάριασμα του μονοπατιού, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας υποδείξεις. Θεωρούμε ότι η δράση αυτή θα συμβάλει στην δυνατότητα να περπατήσει ο οποιοσδήποτε την ακρόπολη της Αρχαίας Ερεσού, πράγμα που πιστεύουμε θα βοηθήσει την περιοχή μας ως προς την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της κοινότητας.
Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να μας πείτε αν εγκρίνεται την πρόταση αυτή που σας καταθέτουμε, όπως και τους όρους που θα γίνει (κάποιος λόγου χάρη να εποπτεύει την μέρα εκείνη).
Ευχαριστούμε
Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Παρακάτω κοινοποιούμε την απάντηση που μας ήρθε στις 6-5-22:

Share this post