Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Ενέργειες για το ζήτημα Αφεντέλι

Οι μάρτυρες υπεράσπισης της ιδιώτη στην Αγωγή μας.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης της ιδιώτη στην Αγωγή μας.

Στις 31 Αυγούστου παραλάβαμε από δικαστικό επιμελητή την παρακάτω κλήση της Ιδιώτη. Που θέλει να χτίσει την παραλία Ερεσού καταστρέφοντας την κοινότητα μας. Να παραστούμε στην κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης της για την αγωγή μας. Αγωγή στην οποία έχει πάρει θέση το Ελληνικό Δημόσιο δηλώνοντας ότι πάνω απο 1.5 στρέμμα έχει καταπατηθεί.

Ανάμεσα στους μάρτυρες μεγάλη εντύπωση μας προκαλεί η ύπαρξη εν ενεργεία αντιδημάρχου του Δήμου Μυτιλήνης. Ο οποίος έχει επιλεγεί μαζί με τους άλλους 2 μάρτυρες υπεράσπισης:

Α) Να εναντιωθεί στις θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου όπως αυτές εκφράστηκαν στην παρέμβαση που έκανε το Δημόσιο στην αγωγή μας.

Β) Να παρέμβει σε ζήτημα που αφορά άλλον Δήμο, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Μάλιστα ενάντια στις αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου.

Γ) Να εναντιωθεί στις 2 αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Ερεσού.

Δ) Να εναντιωθεί απέναντι σε 4500 χιλιάδες υπογραφές πολιτών, μεταξύ αυτών και 600 μόνιμων κατοίκων που δίνουν μεγάλο αγώνα να διαφυλάξουν την παραλία Ερεσού με κάθε μέσο.

Με βάση τα παραπάνω αναρωτιόμαστε για τον κο Αντιδήμαρχο. Έχει άραγε εκλεγεί να εκπροσωπεί το δημόσιο συμφέρον ή το ιδιωτικό.

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post