Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Ενέργειες για το ζήτημα Αφεντέλι

Αγωγή του συλλόγου μας.

Αγωγή του συλλόγου μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Όπως είχαμε πει, με σεβασμό πάντοτε προς το χωριό μας, τους ανθρώπους και τα συμφέροντα του, αφότου βγήκε η οικοδομική άδεια για το χτίσιμο της παραλίας, προβήκαμε και σε νομικές ενέργειες πέρα από την πολιτική πίεση και τις ζυμώσεις στο χωριό με το αυτοοργανωμένο μπλόκο κατοίκων, τις οριζόντιες συνελεύσεις και τις ενημερωτικές εκδηλώσεις μας.

Ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία και τους φίλους της Ερεσού ότι σήμερα Τρίτη 5/4/22 ο σύλλογος Πρωτοβουλία Ερεσού κατέθεσε αγωγή με την οποία αμφισβητεί τον τίτλο ιδιοκτησίας της ιδιώτη, και συγκεκριμένα το διορθωτικό συμβόλαιο του 14′ στο οποίο αναφέρονται 13.5 περίπου στρέμματα και όχι 11.5 όπως όρισε ο Άρειος Πάγος.

Με τον τρόπο αυτό, και την δημιουργία εκκρεμοδικίας στον τίτλο δίνουμε άλλο ένα νομικό όπλο προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς αυτούς που “δεν υποχρεούνται να εξετάσουν τους τίτλους” δηλαδή την ΥΔΟΜ, όπως και ενισχύουμε τα νομικά εργαλεία του ίδιου του Δήμου να πράξει το αυτονόητο, που όμως δεν πράττει μέχρι σήμερα. Συνεχίστε να εκτίθεστε, εσείς την δουλειά σας και εμείς την δική μας.

Επειδή δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις ενέργειες των αιρετών τοπικών αρχών, οι νομικές ενέργειες του αγώνα υπεράσπισης της παραλίας Ερεσού θα συνεχιστούν. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και άλλες ενέργειες προς άλλες κατευθύνσεις. Σύντομα επίσης θα γίνει κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα μας.

Ούτε σκέψη για τσιμέντα πάνω στην παραλία μας – Καμία παρέμβαση από το δρόμο και κάτω.

Ούτε βήμα πίσω!

Πρωτοβουλία Ερεσού- Περιβαλλοντικός Κοινωνικός σύλλογος.

Share this post