Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Ενέργειες για το ζήτημα Αφεντέλι

Αναστολή εργασιών στο Αφεντέλι από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

Αναστολή εργασιών στο Αφεντέλι από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

Ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία ότι το αίτημα για αναστολή εργασιών της οικοδομικής άδειας της Ιδιώτη στο Αφεντέλι μέχρι και την εκδίκαση των 2 αιτήσεων ακύρωσης της έγινε αποδεκτό από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά. Πρόκειται για αίτημα που κατέθεσε η πλευρά των 23ων της δεύτερης χρονικά αίτησης ακύρωσης.

Αυτό σημαίνει πλέον ότι (και) νομικά απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία της Ιδιώτη πάνω στην μοναδική μας παραλία. Στην παραλία Ερεσού.

Φυσικά για να φτάσουμε εδώ έπρεπε να προηγηθούν 2 επιτυχείς αποτροπές εργασιών με την δυναμική του αυτοοργανωμένου μπλόκου Αφεντέλι, με την δυναμική δηλαδή των ίδιων των κατοίκων. Έπρεπε να προηγηθούν ατελείωτες ώρες περιφρουρήσεων τα πρωινά για 4 ολόκληρους μήνες και σε κάθε καιρική συνθήκη, καθώς και πολλών διαφορετικών δράσεων ενημέρωσης και ενδυνάμωσης του αγώνα.

Ο αγώνας είναι νικηφόρος στον δρόμο. Πλέον όμως κερδίζει σιγά σιγά πόντους και στις δικαστικές αίθουσες μέχρι την ολική προστασία της παραλίας Ερεσού. Η αναστολή εργασιών κερδίζει χρόνο υπέρ μας για να προχωρήσει η απαιτούμενη επαναχάραξη για την οποία όμως υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία από την πλευρά του Δήμου εδώ και 10 ολόκληρους μήνες.

Επίσης περιμένουμε από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου να πάρει θέση στην αγωγή όπου και αμφισβητούμε τον τίτλο ιδιοκτησίας της ιδιώτη, όπως ακριβώς έκανε το Ελληνικό Δημόσιο δηλώνοντας ότι 1.5 στρέμμα έχει καταπατηθεί. Αν ο Δήμος δεν επιθυμεί να πάρει θέση στην αγωγή και να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, ζητάμε επίσης εξηγήσεις για την στάση του αυτή, καθώς ευνοεί την ιδιώτη και την καταστροφή της Ερεσού, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Μόνοι χαμένοι αγώνες, αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ.

Ούτε σκέψη για τσιμέντα πάνω στην παραλία Ερεσού – Καμία παρέμβαση από τον δρόμο και κάτω.

Ούτε βήμα πίσω!

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post