Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Θέσεις και κείμενα του συλλόγου.

Συμμετοχή στην διαβούλευση για το στρατηγικό σχέδιο.

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην διαβούλευση για το Στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Προτείναμε διορθώσεις που σχετίζονται κυρίως με την παραλία Ερεσού όπως το γεγονός ότι λανθασμένα γράφεται ότι η παραλία Ερεσού είναι άρτια και οικοδομήσιμη πράγμα που ΔΕΝ ισχύει. Ζητήσαμε να προστεθεί ότι η παραλία Ερεσού είναι αναγνωρισμένη ως “τοπίο διεθνούς αξίας” βάση του ΦΕΚ181-Δ του 2019 με συγκεκριμένες κατευθύνσεις προστασίας, καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχη αναφορά πουθενά.

Από εκεί και πέρα αναδείξαμε συνολικά πολλά από τα προβλήματα της κοινότητας μας, με έμφαση στις βασικές υποδομές του χωριού. Συγκεκριμένα:- Ανεπάρκεια πόσιμου νερού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ανάγκη συντήρησης του δικτύου ύδρευσης, και ανανέωσης, συντήρησης των αντλιοστασίων.- Δυσλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και εμφάνιση προβλημάτων σταθερά. Ανάγκη συντήρησης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού.- Συντήρηση φράγματος (λάσπη που έχει συσσωρευτεί μειώνοντας την χωρητικότητα του σε νερό ), αντλιών και δικτύου άρδευσης.- Συντήρηση και επισκευή δημόσιων τουαλετών. Προσθήκη χημικών τουαλετών για την κάλυψη των αναγκών.- Κλείσιμο και πλήρη καθαρισμό του παράνομου σκουπιδότοπου στην περιοχή κάτω από το φράγμα.- Εγκατάλειψη ελικοδρομίου Ερεσού. Ανάγκη συντήρησης του ώστε να ξανά γίνει λειτουργικό.- Έλλειψη πάρκινγκ στην Σκάλα Ερεσού. Πρόταση για αγορά σε συγκεκριμένο σημείο που ήταν πάρκινγκ και παλαιότερα.- Προστασία της παραλίας Ερεσού ως φυσικό τοπίο, ως δημόσιο και ελεύθερα προσβάσιμο χώρο και ως σημαντικό πόρο της κοινότητας μας.- Προστασία και ανάδειξη του Ψαροποταμού ως αυτό που είναι δηλαδή προστατευόμενου νησιωτικού υγροτόπου.- Προστασία και ανάδειξη όλων των διαφορετικών μορφών εναλλακτικού τουρισμού που ευδοκιμούν στην Ερεσό εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Όλα τους χρίζουν άμεσης επίλυσης – προστασίας – ανάδειξης. ΧΤΕΣ.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο μας στο λινκ παρακάτω :https://hello.crowdapps.net/participation…/challenges/…

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post